Monday, April 2, 2012

DoPP III - de notendopp

Cees de Groot is pionierend hervormer in Nederland en ver daar buiten sedert december 2000. Hij nam toen deel aan de Treaty of Noordwijk aan Zee dat een alternatief pad bood voor Bretton Woods. Zijn dissertatie kwam in de slotverklaring van het 2 daagse symposium. Een klein feit in een reeks, die wij u hier onthouden.
In 2011 schreef hij het boek "een jeugdig kiessysteem" samen met Wilfred Bastiani "als zijn vat" om het zaad te laten vallen in - jawel - een notendopp.
Vanavond behandelt Cees punt a van deze avond 7 in de serie van 7, nl. Politiek systeem en transitie-strategie: " nieuwe democratische structuren en middelen als tegenwicht voor ‘de economie’ "

Die democratische structuur betreft in feite een logistieke transitie binnen het politieke circuit van het oude kiesstelsel dat migratie verdient naar de eigentijds instrumenten.
Hier laat Cees een oud afrekensysteem -een Kalender- samenvallen met het fenomeen TIJD alsmede met de mens als levende tijdmodule. Dit mede in de missie van zijn openbare waterbedrijf dat rond 2000 de cultuurverandering een por gaf in de beterende richting. Dat deze cultuurverandering integraal en halsstarrig is behoeft geen krans. "We gaan er voor ..." aldus Cees (met Mahatma Gandhi in zijn nek ...) die een nieuw kies en afstemmiddel tot u brengt in 3 + 1 stappen van overdrachtelijke informatie wisseling.

(leg al uw plannen af en luistert)

nb. de links naar het pionierswerk worden hier verstrekt na de presentatie van "een waterdrager"

No comments:

Post a Comment